dinsdag 4 september 2012

Afsluiting Bussum Cultureel

Op zondag 9 september sluit het festival Bussum Cultureel van 12 tot 21 uur af in de Kapelstraat en wordt dit leukste straatje van Bussum, een creatieve smeltkroes.
Op initiatief van de Stichting Artes presenteren ambachtslieden, beeldend kunstenaars, musici, acrobaten en koks samen met de plaatselijke winkeliers een culturele beleving. Optredens, performances, workshops en bijzondere etalages waarin van alles te beleven valt, zorgen voor inspiratie en vermaak.
Vanaf 17 uur wordt in de Kapelstraat de langste eettafel van Bussum geplaatst, waarbij diverse restaurants een creatief menu in een bijzondere sfeer zullen aanbieden. Muziekoptredens, diverse schildertechnieken, fotografie, beeldhouwen, filmanimatie, acrobatiek en nog veel meer...
Leverancier van kunstenaarsmaterialen Van Beek zondag 9 september ook mee aan Bussum Cultureel.
Speciaal voor deze dag toont Van Beeks acrylverf-specialist Laurens Hoste alle producten die van hun Canadese partner Tri-art op de planken staan. Een demonstratie waar u kennis kunt opdoen van acrylverf en acrylmediums, doorspekt met praktische tips. Naast de introductie van Tri-arts Spectral color, Solucryl en Artist Quality Liquids, zal Laurens ook de Catalyst wedges en blades, Liquitex Spraypaint en Uni-posca's paint marker tonen. U bent daarvoor van 12 tot 17 uur van harte welkom.
Deze dag, mede georganiseerd door Stichting Artes, zal om 12 uur worden geopend door de wethouder van cultuur Nen van Ramshorst. Bijzonder is dat verschillende culturele disciplines voor deze dag zullen samenwerken.
Bussum Cultureel is bedoeld om jongere en oudere bezoekers van Bussum en omstreken met de (culturele) veelzijdigheid van het dorp te laten kennis maken; van theater en film tot beeldende kunst en muziek en...veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten