woensdag 3 augustus 2011

Expositie Wil Ekelschot, Andre Klompmakers en Truus Wortel

Van 20 augustus tot en met 28 september wordt er in De Brugspin, Lindenplein 2a in Ter Aar een expositie georganiseerd met werk van kunstschilders Truus Wortel en André Klompmakers en beeldhouwster en keramiste Wil Ekelschot.


Truus en André zijn beiden al jaren lid van Atelier de Kromme Mijdrecht. Truus' werk varieert van figuratief tot abstract. Meestal uitgevoerd in olieverf op doek en sommige in een gemengde techniek. Zij heeft eerder geëxposeerd in ondermeer Roesselare in België, de Royal Gallery in Amsterdam en Galerie 113 in Het Schouw.

Haar werk is ook regelmatig te zien in het Gezondheidscentrum De Ronde Venen in Mijdrecht, evenals dat van André Klompmakers. Interesse in mensen, hun bezigheden en leefomstandigheden vormen zijn inspiratiebron. Impressies hiervan resulteren in abstracte vormen, kleurrijke composities, soms een mix van impressionistische, expressionistische en kubistische invloeden. Zijn favoriete onderwerpen zijn ballet, mensen, stillevens, sport en muziek. Voor Wil Ekelschot is het haar eerste expositie. Zij zegt: 'Ik word geïnspireerd door het voelen van de klei, er vorm aan geven en de spanning van het biscuitbranden. Bij dat branden verandert de klei in keramiek, waarbij je met glazuur de mooiste expressie aan een beeld kunt meegeven. Bij beeldhouwen geniet zij ervan om van ruwe steen een prachtig beeld of abstract te maken.


De Brugspin is geopend op maandagen van 9 tot 15 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur en op zaterdagen van 10 tot 16 uur. De expositie wordt geopend op 20 augustus om 13 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten