woensdag 21 november 2012

Art Gent, een unieke kunstbeurs

Dit jaar vindt van 30 november tot 4 december de eerste editie plaats van Art Gent in de Flanders Expo in Gent. De nieuwe kwalitatieve kunstbeurs omvat vier volwaardige zones: Lineart, Young en de gloednieuwe zones B.ART en Vintage+Design; een formule met vaste waarden en jonge talenten.
Art Gent biedt de kunstliefhebbers een unieke bezoekerservaring met topwerken uit de 20ste en de 21ste eeuw die worden aangeboden door professionals.
Art Gent maakt een een spectaculaire start! Deze eerste editie heeft enkele uitzonderlijke highlights in petto.
De sterke B.ART zone met haar mooie selectie aan deelnemende kunstenaars en galeries waar zelfs een kunstwerk van Kamagurka kan worden gewonnen dankzij de Eastmen Gallery! In samenwerking met Graphic Matter stelt Art Gent Editions een aantal exclusieve edities voor. Niemand minder dan Luc Tuymans zal zijn boek 'Luc Tuymans: Graphic Works 1989-2012' signeren op de beurs!
Een ‘Focus on The Netherlands’, waar jonge galeries de gevestigde waarden van morgen laten zien.
Le Dernier Cri! van Erwin Orlaf en enkele nog nooit in België getoonde installaties van William Sweetlove zijn slechts enkele van de niet te missen kunstwerken op de beurs. Dat deze nieuwe beurs een wissel trekt op de toekomst blijkt ook uit de keuze van het campagnebeeld; een foto van Julie Scheurweghs: Unicorn.
Christoph Ruys, Exhibition Manager, zegt over deze keuze: "Met de Unicorn van Julie Scheurweghs kiest Art Gent voor een fris en kwalitatief campagnebeeld. De schoonheid van schijnbaar banale dingen en de paradoxen van het leven zitten niet alleen vervat in het campagnebeeld, ze zijn ook eigen aan kunst en cultuur, en dus aan Art Gent 2012."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten