zaterdag 24 november 2012

Fotografes in actie voor Serious Request

Fotografe Marije Weterings wil zich met collega Ratna Bosch inzetten voor Serious Request. Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede, de woonplaats van Marije. Omdat het thema dit jaar over baby’s gaat, willen zij de link leggen tussen kinderen en fotografie.
Marije ligt het plan toe: ‘Wat wij willen doen, is kinderen uit een klas van een basisschool allemaal wegwerpcamera’s geven, waarmee ze een paar dagen lang foto’s gaan maken. Deze camera’s willen we dan inleveren bij een afdrukcentrale die ze gaat ontwikkelen en printen in zwart/wit. De eindresultaten willen we exposeren en de opbrengst van deze expositie -entreegelden en eventueel verkochte werken- willen we doneren aan Serious Request.
Omdat dit idee een educatieve, maatschappelijke èn financiële bijdrage kan leveren aan Serious Request, kunnen we dit niet alleen.
We hebben ongeveer 30 wegwerpcamera’s, een afdrukcentrale, een expositieruimte èn natuurlijk een klas nodig’.
Marije en Ratna willen graag in contact komen met mensen die mogelijk kunnen helpen bij het vinden van dergelijke sponsoren. Wilt u met uw bedrijf een bijdrage leveren aan dit idee, neemt u dan contact op door te bellen met 053-478 67 56 of via info@marijeweterings.nl.
Updates en informatie over deze actie zijn te volgen via Marije’s Facebook-pagina en haar website.

Foto: Marije Weterings

Geen opmerkingen:

Een reactie posten