woensdag 21 november 2012

Lezing over Impressionisme in Het Weefhuis

Het Weefhuis in Zaandijk organiseert opnieuw een lezing over een actuele expositie in een museum van landelijke betekenis.
Deze keer gaat de lezing over de tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam. Daar is een groot aantal topstukken te zien uit de collectie ‘IMPRESSIONISME’, de richting in de schilderkunst die lichtwerking en atmosfeer tot dominerende elementen in de schilderkunst maakte.
In de tijd van ontstaan zorgde deze stroming voor veel opschudding. Het woord ‘impressionistes’ was aanvankelijk een naam die werd gegeven in een spotblad: men schilderde niet meer dan wat indrukken. Wat was de oorzaak van deze spot? En hoe komt het dat het zo’n geliefde stijl is geworden?
Joanne Zegers verzorgt deze keer de lezing. Zij laat je kennismaken met het geëxposeerde werk. Zij vertelt over de achtergrond van het impressionisme: de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van de stroming voor de hedendaagse kunst.
Vooraf en bijtijds reserveren is aan te bevelen, gezien het beperkte aantal plaatsen. De reservering is definitief na ontvangst van je telefonische of e-mail reservering èn na ontvangst van een betaling van € 10,- per persoon op rekening 54.9528.938, t.n.v. Het Weefhuis, Zaandijk. In de prijs is een kop koffie of the bij binnenjkomst inbegrepen. Er volgt een definitieve bevestiging per e-mail. Blijft die uit, neem dan contact met Het Weefhuis op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten