maandag 5 november 2012

Expositie Gogyoshi Project in Lelystad

Tien Gogyoshi, een Japanse dichtvorm, liggen ten grondslag aan circa honderd beeldende kunstwerken. De Japanse dichter/schrijver Taro Aizu heeft deze gogyoshi geschreven. Ongeveer zestig kunstenaars, komend uit alle provincies van Nederland, hebben zich laten inspireren door deze gedichten.
De Flevolandse deelnemers aan dit project, Clara van den Hout, Fred van Welie, Gonny Geurts, Iris van ’t Bosch, Kitty van Dijk en Rob Veening, nodigen u uit voor de landelijke presentatie van het Gogyoshi Art Project.
De opening vindt plaats op zaterdag 17 november om 16 uur in Loods 32, Zeilweg 32 in Lelystad. Job Fackeldey, Wethouder Kunst en Cultuur Gemeente Lelystad, zal de tentoonstelling officieel openen.
De nucleaire ramp, nu ruim een jaar geleden, in Fukushima, Japan vormde de aanleiding voor de gedichten van Taro Aizu.
Ed Hanssen en Fred van Welie hebben dit project voor Nederland geadopteerd en per provincie zijn minimaal twee tot maximaal acht kunstenaars gevraagd zich te laten inspireren door een gedicht van Taro Aizu. Eén van de deelnemers is kunstenares Marina Wortel uit Amsterdam.
Tijdens deze landelijke presentatie vormen al deze werken een heel bijzonder overzicht van zowel het werk zelf, als de impact die een nucleaire ramp oproept bij de betrokken kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn aanwezig bij de opening.
De openingstijden van de expositie zijn op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur en op woensdag en donderdag van 15 tot 18 uur.
Op zondag 25 november, tijdens de Kunstroute Lelystad, zal Loods 32 geopend zijn.
Op afspraak kan de expositie ook worden bezocht. Bel daarvoor met Iris van ’t Bosch, tel. 06-5381 1056.
Meer informatie over het project is hier te vinden.

Foto: een te exposeren werk van Marina Wortel: 'Fukushima Renaissance'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten