vrijdag 16 november 2012

Kunstbeurs 'Showcase Amsterdam' in Oude Kerk

Op zaterdag 1 december zal in de Oude Kerk aan het Oudekerksplein 23 in Amsterdam, de kunstbeurs 'Showcase Amsterdam' worden gehouden. De beurs is georganiseerd door de Global Art Agency, toont hedendaagse kunst, duurt slechts één dag en laat werk zien van top-kunstenaars van over de gehele wereld. Er zijn in totaal meer dan 1000 werken te zien.
Eén van de deelnemende kunstenaars is Ellen ten Kate. Ellen is al enkele jaren bezig met model- en portrettekenen en -schilderen. Zij volgde ondermeer cursussen bij het Kunstencentrum Wherelant in Purmerend. Zij studeerde eveneens aan de Mix Academie in Amsterdam en aan de Vrije Akademie de Leuwenburgh .

Behalve genieten van de kunst, kun je ook de prachtige kerk bewonderen. De Oude Kerk staat in het hart van Amsterdam, midden op de wallen. Het is het oudste gebouw van de stad, ooit gesticht door vissers aan de Amstel. Rond 1300 verrees er een stenen kerk, gewijd aan Sint Nicolaas. Deze kerk zou uitgroeien tot het imposante middeleeuwse monument van nu.
De Oude Kerk doet niet alleen dienst als godshuis, maar ook als concertzaal, trouwlocatie en expositie- en ontvangstruimte. Het is de huiskamer van Amsterdam. Dat is altijd zo geweest: vissers repareerden hier hun netten, Sweelinck bespeelde het orgel en Rembrandt ging er in ondertrouw. Generaties Amsterdammers, onder wie de de zeeheld Van Heemskerck, liggen begraven in dit Europese monument.

De kunstbeurs 'Showcase Amsterdam' kan op 1 december van 10 tot 18 uur gratis worden bezocht. Wil je van 18 tot 21 uur de 'Private View' meemaken met 'meet and greet' met de kunstenaars, champagne receptie en de uitreiking van de Global Art Awards en de after party, dan kun je daarvoor via de website van Global Art Agency kaarten bestellen à € 15 per persoon.

Foto's: Ellen ten Kate: 'Mick Jagger' en twee-luik 'Waterlelies'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten