zondag 26 mei 2013

Kijk, kunst! Voor mijn raam

Tijdens de Week van de Amateurkunst van 25 mei tot en met 1 juni organiseert Wak Nederland de grootste expositie van beeldende kunst ooit van Nederland. Heel Nederland wordt tijdens de WAK één grote expositieruimte en elke amateurkunstenaar kan in deze ruimte zijn werk aan het grote publiek tonen.
Onder het motto 'Kijk Kunst!' wil Wak Nederland laten zien dat kunst voor iedereen is. In Nederland houdt ongeveer 35 procent van de bevolking, ruim 5 miljoen Nederlanders, zich wekelijks actief bezig met amateurkunst. Aan kunst doen verbindt mensen en maakt hen creatiever en zelfverzekerder.
Onder die 5 miljoen Nederlandse kunstbeoefenaars zijn veel beeldend amateurkunstenaars actief. Veelal gebeurt dit in de besloten omgeving van het eigen huis, atelier of cursusruimte. Tijd om deze kunst aan de buitenwereld te laten zien, vindt Wak Nederland en daarom treden in de Week van de Amateurkunst van 25 mei tot en met 1 juni deze kunstenaars naar buiten. In deze periode plaatsen zij hun kunstwerken voor het raam (woon)ruimte of atelier en maken hiermee heel Nederland een week lang tot een grote expositieruimte
De deelnemende kunstenaars zijn te herkennen aan de 'Kijk Kunst! Voor het raam'-poster. Voor de deelnemende kunstenaars is een expositie van het kunstwerk in Museum IJsselstein te winnen.
Ik neem zelf ook met een schilderij aan 'Kijk, kunst!' deel. Het werk is ook, met andere tekeningen en schilderijen te zien op mijn websites, frankdeleeuw.nl en frankdeleeuw.exposeert.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten