donderdag 23 mei 2013

Kunstroute door De Ronde Venen.

In De Hoef, Amstelhoek, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen wonen creatieve mensen en kunstenaars met talent. Veel van dat talent zie je normaal gesproken niet, want ze werken thuis of in een atelier, vaak met de deuren gesloten. Nu hebben circa veertig kunstenaars zich verzameld om een atelierroute te organiseren: KunstRondeVenen. Deze route door De Ronde Venen, die plaatsvindt op 25 en 26 mei, biedt een bijzonder inkijkje in de werkruimte en het werk van deze creatieve bewoners van De Ronde Venen.
Elke stopplek aan de route staat garant voor een unieke beleving! Het is natuurlijk al interessant om de werkplekken van lokale kunstenaars te bekijken, maar er is nog veel meer te beleven. Op verschillende locaties kunnen bezoekers het werk van één of meerdere kunstenaars bekijken waarin onder andere het Rondeveense landschap waarin zij leven, wonen en werken centraal staat.
Daarnaast kunnen ze zich laten verrassen door dansers, muzikanten, verhalenvertellers en dichters uit de regio, die optredens verzorgen in de ateliers. Zo zal bij een atelier in het centrum van Mijdrecht een lokale jazzband een optreden verzorgen en draagt op een werkplek tussen de weilanden in Vinkeveen een dichter zijn poldergedichten voor. De balletschool komt met dansacts en verhalenvertellers betoveren bezoekers met verhalen waarin de gemeente het decor vormt.
De meeste bezoekers zullen de route fietsend afleggen. Daarnaast is het mogelijk om de auto te nemen of een aantal ateliers te selecteren en deze wandelend langs te gaan. Rijdend of lopend van atelier naar atelier worden de bezoekers langs prachtige plekjes geleid; slingerend langs de Kromme Mijdrecht in De Hoef, tussen de weilanden door richting Mijdrecht, langs de molen in Wilnis en de Vinkeveense Plassen.
De route voert bezoekers langs ateliers van schilders, beeldhouwers, fotografen en een glasblazer in De Hoef.
KunstRondeVenen wordt georganiseerd door en voor kunstenaars en kunstliefhebbers uit De Ronde Venen.
De atelierroute in De Ronde Venen vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei in 2013. Het startpunt is Het Lokaal van Stichting 2BE, Rondweg 1a in Mijdrecht. Meer informatie vind je op de website van KunstRondeVenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten