zondag 12 mei 2013

Russische kunstbeleving in Haarlem

Galerie Kunst Voor Iedereen Haarlem biedt vanaf 1 mei "From Russia with Art".
Een expositie met bijzondere, nog nooit eerder vertoonde werken van twaalf kunstenaars.
De schilderijen zijn voor een groot deel afkomstig uit Rusland en zijn voor de eerste keer in Nederland te zien. Galerie Kunst Voor Iedereen biedt een unieke kans om de belevingswereld van deze bijzondere kunstenaars te leren kennen.
Vanaf 17 mei is er ook een expositie in De Refter (Stadhuis) Markt 2, Haarlem. De opening vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur.
Drs. C. Mooij, wethouder Cultuur van de Gemeente Haarlem, zal samen met drs. F. Voronin, Russische Attaché van Cultuur en Sport, deze expositie openen. Deze expositie zal van 17 mei tot en met 14 juni duren.
De toegang is gratis. Geopend op alle werkdagen van 9 tot 17 uur.
Ook op 18 mei is er een opening. Locatie is de Kleine Houtstraat 104, Haarlem. De opening vindt plaats van 12 tot 17 uur. Je bent in die tijd welkom voor een hapje en een drankje! Deze expositie zal van 18 mei tot en met 15 juni duren. In deze tentoonstelling is het werk van de moderne Russische kunstenaars Vladimir Chumakov-Orlenasky en Irina Pavlik Bakkenes te zien. Interessante websites in dit kader zijn:Galerie Kunst4iedereen,Galerie Rosarta, Galerie Orleansky, Galerie Oudenhove en de site van kunstenares N. van Ittersum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten