donderdag 2 februari 2012

Affichewedstrijd van Avro en Memphis Film & Television


Deze keer in mijn blog wat aandacht voor toegepaste kunst.
AVRO en Memphis Film & Television nodigen (grafisch) vormgevers uit om een ontwerp te maken voor het filmaffiche van Alles Moet Nieuw – Piet Zwart. Insturen kan vanaf 1 februari via deze site.
Piet Zwart (1885-1977) was in zijn tijd een grote vernieuwer en was zeer vooruitstrevend. Piet Zwart was binnenhuisarchitect, industrieel vormgever, reclametypograaf, fotograaf, criticus en docent en bereidde de weg voor de internationale successen van wat tegenwoordig bekend staat als Dutch Design. Hij speelde een belangrijke rol in het Nederlandse ontwerpklimaat van de twintigste eeuw. Vakgenoten riepen hem dan ook postuum uit tot Ontwerper van de Twintigste Eeuw.
De film van regisseur Sherman De Jesus gaat over de vooruitstrevende en vernieuwende ontwerpen en denkbeelden van Piet Zwart in relatie tot de tijd waarin hij leefde.
Alles Moet Nieuw РPiet Zwart gaat in 2012 in premi̬re en wordt vertoond in geselecteerde theaters, musea en festivals. De televisieuitzending is in het najaar te zien bij Close Up.
Van 1 tot 29 februari kun je via deze site je affiche uploaden. Binnenkort worden de voorwaarden gepubliceerd. Van 1 tot 15 maart kan worden gestemd.
Het publiek stemt voor de winnaar van de publieksprijs. De vakjury kiest uit de inzendingen de winnaar voor de juryprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten