vrijdag 10 februari 2012

Kunst biedt hoop aan vrouwen in Mexico


In 1998 werd in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez de Nederlandse Hester van Nierop vermoord.
Nu de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Mensenrechten zich over de problematiek buigt van de aanhoudende straffeloosheid in Mexico, door het bestuderen van de zaak Hester en vijf andere moordzaken in Ciudad Juárez, organiseert Stichting Hester het kunstproject 'Arte de la Esperanza.
Voor dit doel staan zevenentwintig toonaangevende Nederlandse kunstenaars een kunstwerk af voor een veiling, zonder enige vorm van vergoeding. Hun is gevraagd het thema “Hoop” in hun werk tot uitdrukking te brengen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Casa Amiga, het crisiscentrum dat Stichting Hester door de jaren heen steunt.De zichtdagen en de veiling worden in het Haagse stadhuis, het Atrium - 'de huiskamer van Den Haag' - gehouden. De zichtdagen starten op 11 april 2012. Er wordt een veilingcatalogus gemaakt en via de media zal er veel aandacht aan dit project worden besteed.
De veiling is op 21 april vanaf 16 uur met medewerking van Veilinghuis Christie’s, voorafgegaan door een inleiding van kamervoorzitter Gerdi Verbeet.
Kunstenaars die aan dit project meewerken zijn: Ria Amesz - Ad Arma - Mariel Bisschops - Rob van de Broek - Iris van Dongen -Titia Ex - Gonny Geurts - Jan Jippe van Herrikhuijzen - Jeanne Johns - Cis Koetse - David Kuipers - Frea Lenger - AnneMieke Louwerens - Ans Markus - Charlotte Molenkamp - Lydie van Niekerk - Maartje van Noort - Ingerid Opstelten - Sonja Rosing - Joop Serno - Rene Staal - Mo Swillens - Ineke Vlietstra - Annemarie Voets - Henrie Vogel - Veronica Waleson - Saskia Weishut
Binnenkort worden foto’s van de kunstwerken op de site van Stichting Hester geplaatst en kan het bieden starten.
De netto opbrengst van de veiling is bestemd voor de projecten van Casa Amiga ten behoeve van de vrouwen in Ciudad Juárez.

1 opmerking:

 1. Bedankt voor je aandacht voor dit evenement Frank!
  Hopelijk wordt het een grandioos succes, mede door dit soort publiciteit komen er vast veel kunstliefhebbers kijken en hopelijk kopen...
  hartelijke groet,
  Arsène van Nierop
  stichting Hester

  BeantwoordenVerwijderen